Det er ikke uhørt at folk i Danmark af og til – og måske endda også oftere end før – nedlægges med stress, uden nogen idé om hvordan de mon skal komme videre derfra igen. Her kan det være aktuelt i stedet at søge hos en psykolog.

Hvad er stress?

Stress er kroppens automatiske og helt naturlige reaktion på en overbelastning – det er altså ikke en sygdom, men nærmere en overlevelsesmekanisme, hvor kroppen går i alarmberedskab. Det sker blandt andet når vi bliver udsat for farlige situationer eller trusler. Uheldigvis går hjernen i alarmberedskab både ved fysisk og psykisk stress, hvorfor en lille ’nutidstrussel’ som ubetalte regninger eller for tæt pakket program fører til stress.

Hvordan behandler vi det?

Det kan være helt utroligt svært at række ud for at få hjælp, men med psykolog behandling af stress, er man bare noget bedre stillet ift. at komme igennem en tilværelse med stress. Hvis du ønsker psykolog behandling af Stress i København eller omegn, kan du med fordel undersøge nærområdet. Det er nemlig vigtigt at få psykolog behandling af stress i det kroppen ikke tåler at være i konstant alarmberedskab. Behandlingen går derfor ud på at skabe generel ro og balance, så funktionerne i kroppen genoprettes til normal.

Hvorfor får man stress?

Årsagerne til stress kan være mange, og det er sjældent lige til at opspore den primære grund, da det desuden er komplekse koblinger, der gør livet med stress svært. Eksempler på faktorer er dårligt psykisk arbejdsmiljø, tidsnød, for mange bolde i luften eller mange forandringer i hverdagen, som man ikke kan forholde sig til. Der ses desuden et utal af forskellige symptomer på stress, og ikke alle personer med stress vil opleve alle symptomer simultant. Følgende symptomer er hyppige:

  • Hjertebanken

  • Trykken for brystet

  • Søvnløshed

  • Maveproblemer

  • Spændinger og smerter