Måske har du for meget om ørerne på jobbet, studiet eller noget helt tredje, som gør dig stresset. De mørke dage og gråvejret hjælper heller ikke på tingene. Du kan opleve større træthed, dårligt humør og en generel følelse af tungsindighed. I værste fald kan tungsindigheden udvikle sig til en depression. Tager disse følelser overhånd, er det en god idé at søge professionel hjælp. 

Forskellige former for stress

Du kan være stresset på en positiv og en negativ måde. Den positive stress er, når du beskæftiger dig med opgaver, som du synes er spændende. Den negative stress er, når du er for stresset i en længere periode, og mange dagligdagsting bliver helt uoverskuelige. Negativ stress kan for eksempel komme til udtryk ved søvnproblemer, tristhed og hjertebanken. For at afhjælpe den negative form for stress, kan du prøve at skabe mere struktur i din hverdag og kun sige ja til ting, som er højest nødvendige. 

Tag ansvar for din mentale sundhed

Det er vigtigt at sætte tempoet ned, før det bliver svært at komme på ret køl igen. Følelsen af uoverskuelighed kan resultere i en stærk følelse af tungsindighed, som kan være rigtig svær at slippe af med. Hvis du oplever symptomer på tungsindighed, kan du med fordel tale med familie, venner eller kæreste om, hvordan du har det. Du tager dermed ansvar for din egen sundhed, og er godt på vej til at få det bedre. 

Søg professionel hjælp

Det er ingen skam at søge professionel hjælp, hvis det ikke hjælper at tale med dine nærmeste om problemet. Få hjælp til tungsindighed og forbedr din livskvalitet. Tungsindighed og depression hænger tæt sammen, og det kan være rigtig svært at komme ud af, også selvom du har et godt netværk omkring dig. Det er derfor vigtigt at søge hjælp, så du kan komme ud af din tungsindighed.

Forskellige muligheder for hjælp 

Udover individuelle samtaler med en psykolog findes der også gruppeterapi, hvor du har mulighed for at dele din oplevelser med andre. Det kan være rart at have nogle ligesindede at tale med, om hvordan du har det, hvis dine nærmeste har svært ved at sætte sig ind i det. Der findes forskellige terapiformer, og du kan sammen med en psykolog finde ud af, hvilken form, som passer til dit forløb. Som et supplement til terapien, har du også mulighed for at få medicin, som kan hjælpe dig.