Føler du dig fastlåst i livet? Fanget i de samme negative tanke- og handlemønstre? Så kan det være tegn på, at du ikke kender dig selv. Læs med her, og få 5 sikre tegn på, at du trænger til at lære dig selv bedre at kende!

Selvindsigt spiller nok en større rolle i dit liv, end du tror. Det påvirker din evne til at få dine behov opfyldt. Det har indflydelse på dit selvværd og din præstationsevne. Og det kan forbedre eller forværre dine personlige relationer.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om du har problemer med din selvindsigt. Der findes nemlig flere forskellige ting, du kan gøre for at få det bedre.

1. Du har svært ved at udtrykke dine behov

Har du også tænkt, at du manglede noget fra din partner, veninde eller familie? Men havde du svært ved at bede om det? Eller har du oplevet at gøre ting, du egentligt vidste ville ende i en negativ situation?

Det kan være både uhyggeligt og vanskeligt at bede om ting, du har brug for. Der er jo altid en risiko for, at du bliver afvist, og hvad så? Men hvis du føler dig tilpas og tryg i, hvem du er, vil det føles langt lettere.

2. Du føler, at du ikke er god nok

Er du også bange for, at din partner eller chef opdager, at du i virkeligheden ikke kan det, de tror, du kan? Det er et tegn på det såkaldte bedragerisyndrom.

Her er din overbevisning, at du har løjet dig til dit arbejde, dit forhold eller andre gode ting i dit liv. Du går derfor i en konstant frygt for at blive opdaget. Men du er og kan mere, end du tror. Og hvis du lærer mere om dig selv, vil du også vide det.

3. Du overholder ikke aftaler, du laver med dig selv

Har du også prøvet at sætte et mål om vægttab, men droppet det efter kun et par dage? Eller har du lavet en aftale med dig selv om at støvsuge huset oftere uden succes? Hvis du ikke overholder aftaler med dig selv, kan det være et tegn på manglende selvindsigt.

Måske ved du ikke, hvad du kan magte og sætter derfor urealistiske mål. Eller måske stoler du ikke nok på, at du kan klare opgaven, og derfor ender du med at droppe det.

4. Du føler dig fastlåst samme sted i livet

Synes du også, at livet passerer forbi dig, mens du står stille i samme position? Mangel på indsigt i, hvem du er, kan gøre det svært at komme videre. For hvis du ikke ved, hvem du er, hvordan skal du så kunne vide, hvor du vil hen.

Første skridt mod en større personlig udvikling er derfor at kigge indad og undersøge din egen person.

5. Du fortryder ofte at have sagt ”ja” eller ”nej”

Oplever du også mange gang at have sagt ”ja” til ting, du egentlig ikke har lyst til? Eller har frygten gjort, at du har takket nej til noget, du faktisk gerne vil? Så kan du også have gavn i at lære mere om dig selv. På den måde vil du komme til at føle dig mere sikker i dine beslutninger.