Kronisk stress er en alvorlig lidelse, som kan rammer mennesker. Vi kan alle sammen rammes af stress under kortvarige perioder, som vi kan håndtere. Men rammes du af kronisk stress, så skal du søge hjælp, da du ikke selv kan klare denne lidelse. Der er mange former for hjælp, og en af dem er kropsterapi, der afhjælper dit tankemylder ved, at du får hjælp til at forstå din krops signaler.

Body SDS som stress reducerende

Kropsterapi er en god behandling til at få reduceret dine tankestrømme til at få mere fokus på sine sanser. Når du har stress, bruger du en stor kapacitet til at tænke, men glemmer at mærke din krops signaler. Body SDS er en behandling, som gør, at du får flyttet din fokus fra tanker til at mærke din krop. Det er vigtigt, at du lærer at kende dine kropssignaler, da du derved kan mærke, hvornår du skal sige stop. Vi har lært, at vi ikke skal være til besvær for andre, og ej heller vise hvordan vi er som person, og derfor skjuler vi mange kropssignaler for os selv.  Læs mere om professionel kropsterapi med Body-SDS.

Behandlingen med Body SDS

Body SDS arbejder med en kombination af dine fysiske og følelsesmæssige udfordringer, og vil styrke og forbedre dit helbred. Behandlingen har fokus på at løsne spændinger og øge lymfe- og blodgennemstrømningen i din krop. Denne behandling skaber en øget næring i dine celler, og forbedrer din udskillelse af affaldsstoffer. Body SDS bruger også samtalen til at forstå årsagerne til dine spændinger eller smerte, og behandlingen planlægges ud fra dine behov. Mange oplever at blot efter første behandling at føle en forløsning og en forbedring af sindstilstanden.

Reaktioner ved kropsterapi

Ved en behandling med kropsterapi kan du opleve følelsesmæssige reaktioner, som kan være, at du bliver vred, griner, græder, råber eller stivner. Årsagen til reaktionerne er, at din krop får lov til at udtrykke sig, og det er helt normalt. Det er meget forskeligt, hvordan din krop reagere på en kropsterapi behandling. Du kan føle dig lettet og have en form for frihed i kroppen, eller du kan føle dig træt og omtumlet efter behandlingen.

Hvordan får du mest ud af kropsterapi?

For at få det mest optimale ud af kropsterapien, så er det godt at du som udgangspunkt får nok søvn, spiser sundt og får nok mineraler og vitaminer. Yderligere kan du arbejde med din krop, såsom åndedrætsøvelser, kropsholdning og dine bevægelsesmønstre. Inden behandlingen er det godt at overveje, hvilke problemer som du synes fylder meget i dit liv. Du kan bruge følgende spørgsmål til at sætte ord på dine udfordringer:

  • Hvor føler jeg mig spændt i kroppen?
  • Har jeg smerter?
  • Hvordan er mit stressniveau?
  • Kan jeg kæde det sammen med udfordringer fra fortiden jeg ikke bearbejdet?
  • Hvor er jeg i livet lige nu, og hvad kan jeg se komme af fremtidige udfordringer?