Føler du, at du har svært ved at lade være med at drikke og svært ved at stoppe når du går i gang? Får du abstinenser, når du ikke drikker? Føler du at alkoholen er en god måde for dig at dulme dine sorger? Hvis det er tilfældet, så kan det være, at du lider af alkoholisme. Hvis du tror, at det kan være dig, så kan du læse videre her for at finde ud af, hvad du kan gøre. 

Flere symptomer på alkoholisme

Der findes mange typiske symptomer på alkoholisme. Du kan læse dem alle her. 

 

  1. Hvis du drikker mere alkohol end du havde tænkt dig, at du ville, så kan det være et tegn på, at du har et usundt forhold til alkohol. 
  2. Hvis du drikker alkohol i smug eller generelt føler, at du skal skjule det fra dine nærmeste, så er det også et typisk tegn på alkoholisme. 
  3. Skændes I meget i familien omkring alkohol? Hvis du oplever, at din familie føler, at dit alkoholforbrug er for stort og leder til skænderier og mistrivsel, så er det ofte et tegn på alkoholisme.
  4. Her er et tegn ofte også, hvis du har lovet at nedsætte dit alkoholforbrug og så ikke kan holde det. 
  5. Oplever du tit, at du drikker så meget, at du får blackouts, så kan er det også et tegn. 
  6. Drikker du hurtigt især, når du begynder at drikke den dag, så er det også et tegn på, at du drikker for at kunne holde ud at være til stede.
  7. Drikker du ofte for at dulme ubehageligheder og dårlige følelser? Det er et typisk tegn på alkoholisme.
  8. Får du abstinenser, når du ikke drikker? Hvis du oplever, at du får abstinenser, når du ikke drikker, så er det i hvert fald også et tegn. Det kan endda også være et tegn på, at du har lidt af alkoholisme i flere år. 

Hvor og hvordan kan du søge alkoholbehandling i København?

Hvis du oplever, at de ovenstående symptomer passer på dig og dit forhold til alkohol, så bør du søge hjælp gennem alkoholbehandling i København. Du kan komme til en første samtale, hvor du snakker med behandlerne for at finde ud af, om du rent faktisk har et problem med alkohol. De vil høre din historie og om dit forhold til alkohol og bedømme om du har brug for behandling. Hvis du har brug for behandling, så vil du blive tilbudt et 6-7 ugers forløb, hvor du vil arbejde med dit misbrug. Det er behandling i form af personlige samtaler, gruppeterapi, undervisning, foredrag, familiesamtaler, meditation, mindfulness, hjælp til pårørende osv. Derefter vil der også være 12 måneders efterbehandling, så du ikke bare bliver efterladt når de 7 uger er forbi. 

Du kan læse meget mere om alkoholbehandling i København her. Du kan altid også ringe til dem for at få en fortrolig snak om alkohol og alkoholmisbrug. Du kan finde nummeret ved at klikke på linket.