Selvom vinteren er over os, så er det ikke for tidligt at begynde at planlægge, hvad der skal gøres på din grund for at gøre din have fuldstændig klar til foråret. Selvom vejret måske ikke er til at fixe tingene lige nu og her, så skader det aldrig at forberede sig og lave en list over, hvad der skal ordnes for at haven kan stå knivskarpt, når foråret indtræffer. Der er mange ting, som du kan lave for at gøre din have forårsklar. Læs med nedenfor for at få inspiration til hvor du kan starte.

Frisk haven op

En af de måder du kan gøre din have forårsklar på er ved eksempelvis at vedligeholde dit plankeværk. Skal din have stå helt skarpt til næste år kan du derfor med fordel overveje om du skal give dit plankeværk en omgang billig maling. Det behøver nemlig ikke være dyrt at friske plankeværket op. Der findes mange steder, hvor man kan købe billig maling. Så bruger du lidt tid på at sammenligne priser vil det helt sikkert være muligt for dig at finde billig maling, som ikke overskrider dit budget. Skal haven friskes op er et god sted at starte derfor at vedligeholde de ting, som du allerede har i din have.

Plant nye træer og buske

Skal din have friskes en smule ekstra op til næste år kan du med fordel plante et par nye træer eller buske i din have. Faktisk er det bedst at plante nye planter i efteråret, da jorden er mest fugtig i de kolde perioder. Men faktisk kan du plante mange buske og træer hele vinteren, så længe jorden i din have ikke er frossen. Skal du gøre din have forårsklar kan du derfor med fordel overveje om du ønsker at få ny beplantning i din have.