Traumer er ikke noget at spøge med. Ubehandlede traumer kaster lange skygger ind over hverdagen og kan gøre det nærmest umuligt at føre et normalt liv. Læger og psykologer er det eneste sikre kort på en evidens baseret behandling, der giver resultater. Man er kommet langt indenfor forskning og praksis behandling af traumebehandling og der er i dag sikre metoder til at afhjælpe næsten ethvert traume.

Det sker ikke med et snuptag og kan – afhængig af traumets type og beskaffenhed – godt tage langt tid. Når man både har en læge med speciale i traumer og psykologer i behandlingsforløbet giver det ekstra effektivt. Lægen kan f.eks. hjælpe med de fysiske følger af traumet så som det meget almindelige søvnløshed og gentagne mareridt.

Der er andre metoder og behandlinger men ikke med samme evidens som et forløb med specialiserede eksperter, der har mange års erfaring i behandlinger af traumer.  Årsagen til at mange vælger andre former for terapi er, at der kan være lange ventetider på at komme i rigtig behandling.

Du kan komme til traumebehandling online meget hurtigt

Hvis du lider af et traume, er det vigtigt, at komme hurtigt i behandling. Både for at dulme smerten men også for at starte på den lange rejse inden traumerne sætter sig og giver nye problemer. Mange bliver pludselig bevidst om at de måske har gået rundt med et traume i mange år. Når man erkender det, vil man ofte gerne gøre noget ved det med det samme.

Det er derfor at Traumeklinikken i København har lavet et setup så du kan komme hurtigt til. De sørger for at holde deres venteliste kort, så du kun maksimalt skal vente i tre uger på at komme til den første konsultation. Men det behovet er stort har traumeklinikken også valgt at tilbyde online behandling. Du kan simpelthen booke en videokonsultation og sidde hjemme og tale med læge/terapeut/psykolog.  Læs mere her

Det kan foregå både om dagen og aftenen. Video-konsultation er en ny måde til at få flere behandlet i rette tid. Samtidig er der nogen som er så berørt af deres traume, at de ikke gerne forlader deres hjem. Og det kan altså klares nu via en sikker video-forbindelse. Hurtigere til betyder, du hurtigere kan komme tilbage til at få et normalt liv igen.