Corona virussen har raseret Danmark og det meste af resten af verden i godt to en halv måned. Mange har fået vendt op og ned på deres liv. Nogle er blevet syge, andre har mistet pårørende til sygdomme. Heldigvis er langt de fleste dog gået langt udenom Covid-19 på det sundhedsmæssige plan. Det er “kun” omkring 11.500 danskere der er smittet eller har været smittet med Covid-19, og ca. 560 er døde.

Alligevel så har sygdommen haft en kæmpe betydning for vores generelle sundhed, hvilket ikke mindst er på det psykiske plan. Der er nemlig mange der er blevet ramt hårdt på psyken under corona nedlukningen. Mange, især enlige, har været udfordret på lige pludselig har været skulle være isoleret fra andre mennesker. Det siger sig selv, at det er nemmere at være isoleret, hvis det er sammen med dem man elsker, end at skulle være alene, hvis man ikke har en familie.

Stress trives i uvante situationer

Stress er en anden lidelse der er blusset op hos mange i den forgangne periode. Stress er kroppens forsøg på at håndtere særligt belastende begivenheder. Dette citat er taget fra Psykolognord.dk og opsummerer meget godt, hvorfor mange er blevet ramt af stress under corona. For mange har det været en kæmpe omvæltning i livet. Uanset om man er blevet fyret, sendt hjem for at arbejde eller sendt hjem med løn, så har det været en stor omvæltning i ens liv.

Hvis man er blevet fyret, kan det naturligvis give anledning til stress, da man pludselig befinder sig i en helt ny situation, og kan have svært ved at se fremtiden så lys. Hvis man er sendt hjem for at arbejde, kan det være meget stressende at man ikke kan nå det samme, som man kunne tidligere, fordi man også skak passe sine børn. Der er også dem, der er sendt hjem med løn, hvilket måske lyder meget dejligt. Det kan dog være meget hårdt med den usikkerhed, der er forbundet med dette.

Angsten står for døren

En anden lidelse som også trives godt i et miljø som det corona har bragt med sig, er angst. Covid-19 er en frygtelig virus, og det er farligt, det er der ingen tvivl om. Alligevel vil mange nok mene, at medierne har været med til at dække den på en sensationel måde. Personer der har haft en tendens til at opleve angst, har dermed haft rig mulighed for at få denne styrket.